LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Werken

werkenHet komend seizoen gaan we verder met het thema ‘Samen leven in Gods wereld’. Het thema van dit jaar gaat over ‘werken’. Een groot deel van onze tijd en onze energie besteden we aan werk. Bij werk denken we in dit boekje ook aan werk dat je thuis doet en vrijwilligerswerk. Prikkelende thema’s komen aan de orde, zoals Jezus volgen op de werkvloer en werk en geld als afgod. We zoeken diepgang met vragen als: wat is de waarde van mijn werk in het licht van Gods koninkrijk en wat zijn dilemma’s in je werk? We geven aandacht aan diverse ervaringen, zoals druk zijn, geen baan hebben of leven met fysieke beperkingen.

Reisgids

Met deze reisgids kun je samen met je kring, jeugdgroep, werkgroep en in diensten op weg om het thema werken te ontdekken. Je zoekt samen naar de weg van Jezus als een weg van leven. De serie is vormgegeven vanuit een visie op het samen leren als leerlingen van Jezus met alle leeftijden. In deze visie staat centraal het luisteren naar Gods Woord en het doen van Gods Woord. Dit wordt praktisch in verschillende verwerkingsvormen die gericht zijn op verdiepen, verbinden, verstillen, vieren en verfrissen.

Een preview van de reisgids kun je alvast inzien!

De zeven thema's vormen samen een geheel:
1: God geeft ons werk
2: Ik werk, dus ik ben…
3: Jezus volgen op de werkvloer
4: Werk en geld als afgod?
5: Een tijd om te werken en een tijd om te rusten
6: Slaaf of meester, werken als voor de Heer
7: Oog voor de ander op je werk

Hoe werkt deze reisgids?

Met deze reisgids kun je met heel de gemeente het thema werken ontdekken. De reisgids heeft twee hulpmiddelen bij de thema’s over werken:
De basis en ‘schijf van vijf’ verwerkingsvormen:

Basis  putten uit de Bijbel als bron
Verdiepen uitdiepen vanuit de Bijbel
Verbinden relaties leggen
Verstillen rust zoeken
Vieren  in Gods nabijheid zijn
Verfrissen doe het eens anders

De routes voor kringen, kader, diensten, jongeren en kinderen: per thema een suggestie voor een van de V’s als verwerkingsvorm. Je kunt per thema een van de routes kiezen of je eigen route maken. Je moet het zo zien: we geven inhoud, ideeën en tips als een aanzet voor een eigen verwerking op jouw plaats!

Workshops en extra materialen

We vinden het belangrijk dat gemeenten goed toegerust met deze boekjes aan de slag gaan. We komen graag in jullie gemeente een gratis workshopavond geven. Daarbij ontdek je het materiaal, hoor je van de visie erachter en maak je kennis met diverse werkvormen. Het leukst is het om dit samen met een paar gemeenten te doen. Daarnaast kun je ons ook uitnodigen voor een spreekbeurt over dit thema. Neem voor meer informatie over een workshop contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Links naar extra materiaal zoals genoemd in de Reisgids vind je hieronder:

  • Lied voor de werkdag

Harold ten Cate, voorganger van baptistengemeente Zuid-West Friesland in Koudum, schreef voor de cd 'Vreugde van mijn hart' (2016) van de band Sela het lied ‘Gebed voor de werkdag’. De tekst hiervan sluit naadloos aan bij het nieuwe jaarthema en kan in de gemeente of de kring worden aangeleerd. Beluister het lied via deze link en vind daar ook meteen de bladmuziek.

De boekjes kosten:

0-24 exemplaren: € 5,95 per stuk excl. handling- en verzendkosten
Omdat de verzendkosten per stuk relatief hoog zijn, is het aan te bevelen de boekjes als gemeente samen te bestellen!
25-49 exemplaren: € 5,45 per stuk excl. handlings- en verzendkosten
50 plus: € 4,95 per stuk excl. handlings- en verzendkosten
e-book: Unie: € 3,00 per stukDe boekjes worden vanaf 20 mei geleverd. 

 

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024