Beheer & Financiën

Gebouw

De Unie Bouw Stichting kan u adviseren over het beheer van uw kerkgebouw.

Aansprakelijkheid

Uw gemeente kan 2 vormen van aansprakelijkheid verzekeren:

  • Wettelijke aansprakelijkheid: bij de Goudse Verzekeringen is een verzekering afgesloten, die de schade dekt veroorzaakt door de vrijwilligers in uw gemeente. Voor 1 euro per lid met een maximum van 50 euro per jaar is uw gemeente voor de inzet van vrijwilligers (en de schade, die daarmee kan ontstaan) verzekerd.
  • Bestuurders aansprakelijkheid: ook is het mogelijk om de aansprakelijkheid van de raad te dekken door het afsluiten van een bestuurders aansprakelijkheid. In het geval dat de gemeente substantiële verplichtingen (bijv. eigen gebouw) is aangegaan is een dergelijke verzekering te overwegen.

Licenties

Voor het gebruik van muziek tijdens bijeenkomsten van uw gemeenten zijn voor de rechten de volgende licenties van toepassing:

  • Het uitvoeren van muziek: licentie via Buma
  • Het projecteren van liederen: licentie via CCLI
  • Het streamen van liederen via de website: wij zijn momenteel met Buma in gesprek om deze faciliteit onder de bestaande overeenkomst met hen te brengen

Financieel beleid

Wij kunnen u adviseren over het financiële beleid van uw gemeente. Bijv. hoe ga je om met niet betalende leden? Welke vrijwillige bijdrage mag er van gemeenteleden gevraagd worden? De Unie maakt daarbij gebruik van ervaringen in andere Unie-gemeenten.

ANBI

Hier treft u informatie aan over de ANBI/SEPA/RSIN regeling:

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024