Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

Op vrijdag 7 februari hadden de studenten van de minor Missionair Leiderschap na zes maanden studeren aan het Baptisten Seminarium hun laatste lesdag in Amsterdam.

Rijke oogst

Tijdens de lunchpauze werd onder het genot van Turkse pizza’s (populair in Amsterdam-West) de oogst geïnventariseerd van afgelopen periode, deze bleek rijk te zijn.

Studenten bleken erg te spreken over de integratie van de vakken, de persoonlijke sfeer en inhoudelijke verdieping die ze in deze periode hebben meegemaakt. Reacties waren onder meer: 

'Geen losse vakken, een route'

'Ruimte voor moeilijke vragen, voor het eerst in studie theologie'

'Baptist way: mensen die het zelf leven, komt dichterbij'

'Als mijn thuis' 

De komende maanden gaan deze studenten terug naar hun primaire HBO- en WO-instellingen om daar verder te studeren, een deel van hen zal ook terugkeren om de Post-HBO vakken te volgen richting het voorgangerschap binnen Unie- en ABC-gemeenten.

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024