Theologische Vorming

Baptisten Seminarium

"Groeien in toegewijde aarde"

Welkom bij het Baptisten Seminarium!

Leuk dat je ons gevonden hebt! Als Baptisten Seminarium houden we ons bezig met de Bijbel, mensen, onderzoek, discipelschap en de gemeentepraktijk. Voor ons zijn dit kernwoorden die passen bij theologische vorming. We bieden verschillende studiemogelijkheden aan: je kunt een opleiding aan diverse HBO- of WO-instellingen volgen, maar je kunt ook de sprekersroute volgen, die interessant is voor mensen die niet zozeer voorganger willen worden, maar wel regelmatig voorgaan in diensten. Ook denken we graag mee in trajecten op maat.

Studeren in een gemeenschap

Als seminarium vinden we het belangrijk om het geleerde geloof te verbinden aan het geleefde geloof. Een studie aan het seminarium daagt je daarom ook uit om niet alleen over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Tijdens gesprekken over je studievoortgang zullen we daarom ook met elkaar spreken over je ontwikkelingen als discipel van Jezus en met elkaar bidden. Wanneer we als baptisten stellen dat geloven geen zaak is van het individu, geldt dat evenzo voor een theologiestudie. Je treft op dit gedeelte van onze website o.a. informatie aan over onze routes, docenten, studiematerialen, onderzoek en publicaties. Desondanks kan het gebeuren dat je iets niet kunt vinden wat je wel wilt weten. Neem in dat geval contact met ons op, dan staan we je zo snel mogelijk te woord!

Routes

In de afgelopen jaren is er intensief gewerkt aan de vernieuwing van de bachelor Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het Baptisten Seminarium is onderdeel van de VU.

Het Seminarium is intensief betrokken geweest bij de vernieuwing van het programma. Het is namelijk mogelijk om aan de VU theologie te studeren, en daarbinnen een eigen ‘Baptistenroute’ te volgen.

De vernieuwing van het programma is onder andere gericht op internationalisering. De lessen zullen grotendeels in het Engels gegeven worden, in de verwachting van een groeiende internationale studentenpopulatie. Onze eigen Baptistenminor blijft voorlopig overigens in het Nederlands. Boeiend is tevens de dialoog die op de VU plaatsvindt tussen verschillende theologische en religieuze stromingen, een afspiegeling van de diversiteit in de maatschappij.

Sinds enkele dagen staat het nieuwe programma online. Het is hier te vinden. 

Uiteraard is deze route via de VU niet de enige route om theologie te studeren aan het Seminarium. We werken intensief samen met diverse hbo- en academische instellingen, en kunnen maatwerk leveren passend bij jouw situatie. Meer weten? Informeer eens bij Marijn Vlasblom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Docenten

Neem contact op

captcha

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024