LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Overlijden ds. Gerardus van Mameren

Op 4 mei is ds. Gerardus van Mameren overleden. 'Vanaf vandaag leeft onze vader en opa verder bij God in Zijn eeuwige Huis', staat op de rouwkaart.

De begrafenis zal maandag 11 mei in besloten kring plaatsvinden, waarna om 15.30 uur de dankdienst voor zijn leven wordt gehouden. De locatie is de grote zaal van het Zendings-Diaconessenhuis Bethanië te Amerongen, Jan van Zutphenweg 4, Amerongen.

In memoriam

Gerard van Mameren diende als voorganger namens de BEZ de gemeenten in Brugge, Lebumbashi (Congo), Tongeren-Borgloon, Eupen-Malmédy; en  binnen de Unie van Baptistengemeenten de gemeenten van Leiden, Dordrecht en Eindhoven, waarna als consulent nog in de gemeenten in Zevenaar, IJmuiden en Harderwijk. 

Gerard was sinds 2010 weduwnaar van Lieske. 

Hij was een markante persoon met een grote pastorale bewogenheid en een kenmerkende stijl van humor, scherp maar altijd integer. Tot op het laatst was hij een trouwe bezoeker van de samenkomsten in Veenendaal ook al moest hij vanuit Leersum komen. Een drietal weken terug is hij opgenomen met een zware longontsteking waarop hij bovendien een sepsis (bloedvergifitiging) heeft verkregen. Zijn lichaam bleek te zwak om hiervan te herstellen.  Op de laatste avond mocht zijn gemeentevoorganger Erik van Duyl met zijn kinderen rondom het bed afscheid nemen van onze broeder en zij van hun vader. Hij is erna in vrede heengegaan.

De kinderen bedanken de collegae voorgangers nog voor de verstuurde kaart vanuit de VBV-conferentie in Denekamp. Ze hebben het hem nog voorgelezen en het is zeer gewaardeerd.

Op maandag 11 mei zal hij in besloten kring begraven worden. Aansluitend is er om 15.30 uur een afscheidsdienst in de aula van het Zendings Diaconessehuis te Amerongen (Jan van Zutphenweg 4) waarna er gelegenheid is om de nabestaanden te condoleren.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024