Studente uit Myanmar dankbaar voor studieperiode in Nederland

Phoo Plet uit Myanmar kreeg dankzij het ‘Bridging Gaps’ programma van de VU te Amsterdam i.s.m. Kerk in Actie de mogelijkheid om drie maanden in Amsterdam te studeren. Phoo, zelf baptist en student aan het Myanmar Institute of Theology, werd daarin financieel ondersteund door de Unie van Baptistengemeenten en sloot zich in die periode tijdelijk aan bij het Baptisten Seminarium.

In een brief aan de Unie van Baptistengemeenten uit ze haar dankbaarheid  voor de kans die haar gegeven is. De afgelopen periode kon ze onder begeleiding van docent Eduard Groen werken aan haar onderzoek met de titel: “The Journey Towards Peace and Reconciliation: Reading the Story of Esau and Jacob with Karen Eyes (Genesis 33:1-17).” Tijdens haar verblijf bezocht ze enkele diensten van de Karen-gemeenschap en ook van de  Ghanese Baptistengemeente in Amsterdam. Verder genoot ze van haar deelname aan de startdag van het Baptisten Seminarium in Apeldoorn en de Algemene Vergadering in Amsterdam.

Phoo Plet laat weten genoten te hebben van de grote diversiteit aan culturen in Nederland, die ook terug te zien zijn in de focus op migrantenkerken vanuit de Unie. De ontmoetingen met broeders en zusters vanuit de gehele wereld in Amsterdam brachten nieuwe inzichten en reflectie op haar eigen cultuur teweeg. We wensen haar veel zegen toe in haar verdere studie in Myanmar.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024