LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Noodhulp voor Sierra Leone

De noodhulpactie voor Sierra Leone, door modderstromen getroffen in 2017, bracht € 26.620 op.

Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, en omliggende dorpen zijn gisteren getroffen door zware modderstromen. Zeker enkele honderden mensen zijn omgekomen, duizenden verloren hun huis en al hun bezittingen. De Unie stelt het noodfonds open om bij te dragen in de eerste behoeften.

Als Unie weten we ons al vele jaren lang nauw verbonden met Sierra Leone en de Baptist Convention (BCSL, de Unie) daar. Ook nu het zendelingsechtpaar Hans en Aisha Oosterloo vorig jaar met pensioen is gegaan, blijven we de contacten onderhouden en ondersteunen we verschillende projecten, zoals een trainingsproject voor voorgangers. 

Oorzaak van de modderstromen is zware regenval. Daarbij begaven delen van een doorweekte heuvel het, die vervolgens begonnen te schuiven. Grote hoeveelheden modder stroomden de heuvel af en de stad in. De zwaarst getroffen gebieden zijn de sloppenwijken, die op de slechtste plekken in de stad zijn gebouwd; als gevolg daarvan zijn juist vooral de armsten getroffen.

Sierra Leone07 webBaptistengemeenten getroffen

Ook verschillende bij de BCSL aangesloten baptistengemeenten zijn getroffen. We hebben contact gezocht met de president van de BCSL, Joseph Fornah, om ons medeleven te betuigen. Hij vertelt: “Zowel in als rondom de stad zijn kerkgebouwen en gemeenteleden door de ramp getroffen. Er worden mensen vermist van wie wordt gevreesd dat ze zijn omgekomen. Anderen zijn dakloos geraakt doordat hun huis is meegesleurd door de modder.” Op het moment zijn vanuit vijf verschillende gemeenten nog zo'n zestig leden vermist.

Medewerkers van de Baptist Convention gingen gisteren meteen op pad om informatie te verzamelen en hun solidariteit met de gemeenten te betonen. “We hebben dringend hulp nodig om onze mensen in nood bij te staan: voedsel, water, medicijnen, dekens en andere noodhulpgoederen. We hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen. Deze ramp is heel hard aangekomen.”

Sierra Leone03 web2Noodfonds

De Unie stelt het noodfonds open voor giften. Deze kunnen worden overgemaakt op bankrekening NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten, o.v.v. Noodhulp Sierra Leone. We schieten vanuit het noodfonds een bedrag voor om in de acute nood te voorzien. Als er voldoende giften binnenkomen, wordt later bekeken of we enkele getroffen gezinnen kunnen helpen hun leven weer op te bouwen.Voor vragen kunt u terecht bij Hans Riphagen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33186651.

 

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024