LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Noodhulp Zuid-Sudan

De noodhulpactie in Zuid-Sudan van 2017 bracht een bedrag op van € 38.140.

Hoewel het nauwelijks in het nieuws is, worden verschillende delen van Afrika bedreigd met een ernstige hongersnood. De Verenigde Naties waarschuwen dat als gevolg van aanhoudende droogte en mislukte oogsten 20 miljoen mensen gevaar lopen in de komende maanden. Het gaat vooral om de landen Zuid-Sudan, Nigeria, Somalië en Yemen. De Unie stelt het noodfonds open voor giften, zodat we kunnen helpen.

De noodhulp via de Unie wSudan APordt waarschijnlijk geboden in Zuid-Sudan. Er is daar een uiterst kwetsbare situatie als gevolg van aanhoudende conflicten en een in elkaar gestorte economie. Veel mensen zijn gevlucht. In het getroffen gebied lijden 100.000 mensen honger en lopen nog eens een miljoen mensen daar risico op in de komende maanden. Kerken zijn actief in de vluchtelingenkampen in Zuid-Sudan om vluchtelingen te verwelkomen en te voorzien van drinkwater. Er is op dit moment dringend voedsel nodig.

In de komende weken overleggen we met partners in het BReaD netwerk (Baptist Relief and Development – een netwerk waarin verschillende organisaties met een baptistenachtergrond samenwerken) en Tear waar de hulp precies geboden kan worden en in welke projecten. We zullen dat vermelden op de website. We schieten vanuit het noodfonds een bedrag voor. Uw hulp wordt gebruikt voor water en voedselvoorziening, in getroffen gebieden.

Wilt u overwegen een collecte te houden, of een persoonlijke gift te geven? Giften kunnen worden overgemaakt op bankrekening IBAN: NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten, o.v.v. Noodhulp Afrika. Voor vragen kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-33186651

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024