LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Noodhulp en gebed voor Nepal

De noodhulpactie in Nepal, naar aanleiding van een zware aardbeving bracht in 2015 bracht een bedrag op van € 30.592.

Op 25 april werd Nepal getroffen door een zware aardbeving van 7.9 op de schaal van Richter. Voor zover nu bekend zijn er meer dan 8800 doden. De noodhulp in Nepal is inmiddels op gang gekomen. De Unie werkt daarin via het zogenaamde ‘BRead’ netwerk (een afkorting voor ‘Baptist Relief and Development’). Dit informele netwerk bestaat uit een aantal professionele Baptistenorganisaties, die wereldwijd samenwerken met lokale Baptistengemeenten, overheden en andere organisaties. Op dit moment is er door Uniegemeenten en individuen een bedrag van ruim € 14.000 bij elkaar gebracht. Hier vindt u een update over de noodhulp tot nu toe.

Noodhulp tot nu toe

De eerste noodhulp bestond uit het assisteren van 10.000 huishoudens door de lokale Baptistenconventie en twee christelijke organisaties. Hulp bestond uit het voorzien in noodopvang, voedsel, water en medische zorg. Dit gebeurde in de provincies Dhading, Gorkha en Lalitpur in het bijzonder.

Eén van de hulpverleners uit het BReaD netwerk schrijft:

‘We voelden ons allemaal geraakt door onze ontmoetingen met de Nepalese baptisten (NBCC) en hun ontwikkelingstak (MCDS). Het was geweldig om te zien hoe ze zo goed mogelijk reageren op de situatie zoals die er nu is als gevolg van de recente aardbevingen die Nepal hebben verwoest. Veel van de gemeenteleden slapen zelf in tenten. Iemand zij het treffend: de getroffen mensen dienen de getroffen mensen. Ik denk dat één van de eerste opdrachten aan ons is om deze broeders en zusters aan te moedigen en voor hen te bidden in deze moeilijke periode, en hun zoektocht om trouw te dienen.’

Als Unie hebben we een directe bijdrage van € 5000,- gedaan voor deze directe noodhulp

Vervolg noodhulp

Op dit moment worden plannen uitgewerkt om de wederopbouw te starten. De nadruk daarin zal liggen op onderdak, levensonderhoud, hygiëne, gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning. Er wordt in de plannen rekening mee gehouden dat er nieuwe aardbevingen zullen komen. De plannen moeten daar tegen bestendig zijn. De hulp zal zich richten op de provincies Dhading en Lalitpur, en zal gebeuren in samenwerking met lokale overheden en andere organisaties. De hoop is dat er binnen het BReaD-netwerk een bedrag van € 1.000.000 bij elkaar wordt gebracht voor de projecten. Zodra er meer duidelijkheid is over het project dat de Unie zal ondersteunen, plaatsen we informatie op de website daarover. 

We hopen dat we, bovenop de eerste hulp van € 5000,- in elk geval voor € 30.000,- kunnen bijdragen.

Giften

Giften kunt u vanaf 1 december 2015 overmaken op bankrekeningnummer NL14TRIO0391015613 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten, o.v.v. ‘Noodhulp Nepal.’ Voor vragen over deze noodhulpactie kunt u terecht bij Hans Riphagen ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Bidt u mee voor Nepal?

  • Bid voor hen die direct getroffen zijn als gevolg van de aardbeving, dat ze snelle en effectieve hulp mogen krijgen.
  • Bid voor de organisaties en de mensen die hulp bieden.
  • Bid voor hen die te maken hebben met de verwoesting van hun leefomgeving, dat ze sterk mogen zijn en veerkrachtig.
  • Bid voor de lokale kerken, voor hun werk en getuigenis, dat daardoor de liefde van Christus zichtbaar mag worden.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024