LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Noodhulp uitgebreid naar Sulawesi

Een maand na de zware aardbevingen op Lombok werd het Indonesische eiland Sulawesi opgeschrikt door zware aardschokken en een tsunami. De Unie breidt haar noodhulpactie uit.

Sulawesi

Op 28 september werd het noordwesten van het Indonesische eiland Sulawesi getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter. Deze veroorzaakte een tsunami die een half uur later aan land kwam. Een vloedgolf van zo'n zes meter hoog heeft de kuststad Palu en omliggend gebieden grotendeels verwoest. Inmiddels wordt gesproken over meer dan 2000 doden en 5000 vermisten. Vele tienduizenden mensen verloren hun huis. De Unie heeft contact met baptisten- en CAMA-gemeenten ter plekke en wil hen financieel ondersteunen bij het verlenen van noodhulp in hun omgeving.

Lombok

In de maand augustus kreeg het eveneens Indonesische eiland Lombok verschillende zware aardbevingen en naschokken te verduren. Daarbij kwamen meer dan 500 mensen om, werd 75 procent van de woningen verwoest en ontvluchtten honderdduizenden mensen hun huizen. De organisatie CAMA Zending is van oudsher sterk betrokken bij Lombok en kon daar snel ter plaatse zijn. Via hen steunen we noodhulp en wederopbouw. Lees hier meer over de noodhulpactie die we eerder voor Lombok startten.

Helpt u mee?

Wilt u de noodhulp voor de twee zwaar getroffen Indonesische eilanden ondersteunen met een gift? U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL14TRIO0391015613, t.n.v. Unie van Baptistengemeenten over vermelding van 'Noodhulp Indonesië'. Alle giften die binnenkomen na 10 oktober zullen voor de noodhulp op Sulawesi gebruikt worden, tenzij in de omschrijving duidelijk staat vermeld dat het voor noodhulp op Lombok is bestemd. Met vragen kunt u terecht bij Hans Riphagen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-33186651. 

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024