LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Samen leven in Gods wereld: Genieten!

Samen leven in Gods wereld is het thema voor 2016-2019. Het eerste thema is genieten, het tweede werken en tot slot delen. Genieten roept de spannende vraag op of we wel kunnen genieten in deze gebroken wereld. We gaan hierbij stevig te rade bij de eerste hoofdstukken van Genesis.

Reisgids

seizoen1 kleinHet boekje is geschreven als een reisgids waarmee niet alleen kringen, maar ook (groepen) jongeren, kinderen, raden of taakgroepen aan de slag kunnen. Het is bedoeld om samen in diensten en in kleinere groepen met deze reisgids op weg te gaan. Er komen 7 thema’s aan de orde en elk thema is op verschillende manieren uitgewerkt. Je kunt zelf – al reizend – keuzes maken die passen bij je gemeente of je groep. Je kunt dus zelf als groep je route samenstellen, maar je kunt ook een van de voorgestelde routes voor kinderen, jongeren, diensten, kringen en werkgroepen/raden volgen. Op deze manier kan echt de hele gemeente met dit thema aan de slag. De routekaarten zijn hier te downloaden.

De 7 thema’s vormen samen een geheel. Hoe je die thema’s invult is dus aan jezelf. De thema’s zijn:

 1. Samen genieten van Gods wereld
 2. Samen genieten van partnerschap
 3. Samen genieten van rust
 4. Genieten in een kwetsbare wereld?
 5. Genieten in een angstige wereld?
 6. Genieten in een avontuur van geloof
 7. Genieten tussen de mensen

Elk thema wordt uitgewerkt in V’s:

 • Basis: de centrale bijbeltekst, een paar regels inleiding en drie gespreksvragen, bijvoorbeeld te gebruiken in een kring, met jongeren, in raden of taakvelden
 • Verdiepen: hier vind je een verdieping op het thema in de bijbeltekst en een verdieping op dit thema door de Bijbel heen.
 • Verbinden: verwerkingsvorm gericht op de verbinding tussen generaties, binnen en buiten de kerk enzovoorts. Hier zijn veel ideeën te vinden om samen met kinderen te doen.
 • Verstillen: verwerkingsvorm gericht op stil worden, een pas op de plaats maken.
 • Vieren: verwerkingsvorm gericht op vieringen in kleine en grote groepen. Er wordt een aantal suggesties gedaan voor liederen en gebeden. Dit kun je zo groot of klein maken als je wilt. Tip: gebruik eens een onderdeel als inleiding op een raadsvergadering.
 • Verfrissen: creatieve en uitdagende verwerkingsvormen, net even anders.

De boekjes zijn mooie fullcolour reisgidsen van rond de 96 pagina’s die je hiernaast kunt bestellen. Een inkijkexemplaar van het eerste deel vind je hier.  Daarnaast horen we graag jullie verhalen en ideeën op: Facebook, zo kun je ook geïnspireerd worden door andere gemeenten!

 Workshops en extra materialen

We vinden het belangrijk dat gemeenten goed toegerust met deze boekjes aan de slag gaan. We komen graag in jullie gemeente een gratis workshopavond geven. Daarbij ontdek je het materiaal, hoor je van de visie erachter en maak je kennis met diverse werkvormen. Het leukst is het om dit samen met een paar gemeenten te doen. Neem voor meer informatie over een workshop contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip: wil je je verdiepen in  het thema Genieten van genoeg, dan heeft Martine Vonk nu een mooi boek hierover geschreven in de nieuwe Micha serie

De boekjes kosten:

0-24 exemplaren: € 5,95 per stuk excl. verzendkosten 
Omdat de verzendkosten per stuk relatief hoog zijn, is het aan te bevelen de boekjes als gemeente samen te bestellen!
25-49 exemplaren: € 5,45 per stuk excl. verzendkosten 
50 plus: € 4,95 per stuk excl. verzendkosten
e-book: Unie: € 3,00 per stuk

De boekjes zijn hiernaast te bestellen!

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024