LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Teuns taken

Teuns taken

Om de week op dinsdagochtend, 11.00 uur, direct na onze dagopening. Het begint inmiddels te wennen. Als nieuw 'rectorsteam' komen we bij elkaar om het reilen en zeilen van het seminarium te bespreken. Teun van der Leer vertrok eind augustus als rector, en de taak zal voor de komende twee jaren ad-interim worden ingevuld door Albrecht Boerrigter (interim rector), Marijn Vlasblom (conrector onderwijs) en mijzelf, Hans Riphagen (conrector academische zaken).

De overdracht werd tot in de puntjes voorbereid. We kregen een zeer volledig en omvangrijk digitaal bestandssysteem, met een zeer, zeer uitvoerige mappenstructuur! Echter, eenmaal in het zadel ga je pas echt merken wat het inhoudt. Wat Teuns taken nou precies waren. Van het monitoren van het onderwijs en het afstemmen van de roosters tot het strategisch nadenken over de positionering van het seminarium. Het koesteren van een interesse voor alles wat met evangelische en Baptistische theologie te maken heeft, maar misschien wel het belangrijkste: het 'gewoon aanwezig zijn'. Een luisterend oor bieden aan de studenten (en docenten) en alle betrokkenen gastvrij ontvangen.

Waar dan te beginnen? De praktijk is dat we beginnen met dat wat zich aandient. Een student die van studieroute wil wijzigen of met een vraag over een vak komt, de politieke ontwikkelingen rondom de ambtsopleiding aan de VU of het voorbereiden van de integratiedagen. Al doende komen we er in, krijgen we zicht op het rectoraat, op wat er moet gebeuren. We hopen onze rol in de komende jaren met verve te vervullen. We zijn geen Teun, noch individueel, noch gezamenlijk! Maar Teuns taken kunnen we wel oppakken. We gaan dat op onze eigen manier doen, samen met studenten, collega's en andere betrokkenen, en zien daar naar uit.

Wilt u eens iets meer weten over het seminarium, heeft u ideeën of vragen, neemt u gerust eens contact met ons op!

Op de foto van links naar rechts: Marijn Vlasblom, Albrecht Boerrigter en Hans Riphagen.

No video selected.

Gerelateerde artikelen

About the Author

Hans Riphagen

Hans Riphagen

Hans Riphagen is vanaf september 2019 conrector academische zaken bij het Baptisten Seminarium. Daarnaast werkt hij voor de Unie als docent-onderzoeker Praktische theologie (o.a. in liturgiek) en is hij bezig met een promotie-onderzoek naar ‘kerk in de buurt’.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024