LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Jan Martijn Abrahamse

Jan Martijn Abrahamse

Jan Martijn Abrahamse is docent systematische theologie en ethiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en het Baptisten Seminarium Amsterdam.

jan-martijn.abrahamse@baptisten.nl


Theologie in coronatijden

Theologie in coronatijden

“Heb je al een theologie over de corona?” vroeg een collega mij laatst grappend in een van de online conference-calls waarmee we ons werk heden ten dage voortzetten. Ik moest lachen. Het scheen mij een grap over de vele ‘theologieën van…' die in de laatste jaren zijn verschenen: over werk, plaats, voedsel, humor. Bij gebrek aan grotere theologische perspectieven is het in de theologie een trend om over de kleinere onderdelen van het leven een full-fledged theologie te schrijven.

Wie is toch deze? Netflix’ Messiah (no spoilers)

Wie is toch deze? Netflix’ Messiah (no spoilers)

De recente Netflixserie Messiah (10 afleveringen) is — wat mij betreft — het best en het snelst uit te leggen als één groot gedachte-experiment dat daadwerkelijk verfilmd is. Namelijk: wat als Jezus vandaag de dag zou (terug)komen? Waarin wij als 21ste eeuwse kijkers, grofweg bekend met de geschiedenis van Jezus van Nazareth en de theologische claims rond zijn persoon, opnieuw worden vervreemd van wat ons bekend is.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024