LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Antigif tegen 'virus van kerk-afscheidingen'

Antigif tegen 'virus van kerk-afscheidingen'

In de afgelopen maand woonde ik een paar bijeenkomsten binnen het netwerk van kerken bij die het vermelden waard zijn. De besturen van de Raad van Kerken en MissieNederland hielden een gezamenlijke bijeenkomst om over de toekomst van beide organisaties na te denken. 

Het wezen van de kerk

Na een inleiding door Wim Dekker hadden we een mooi gesprek over het wezen van de kerk; gaat het bij alles wat we doen en laten, werkelijk om Jezus’ leven, dood en opstanding? Het is verrijkend om met vertegenwoordigers van meer ‘vormelijke’ kerken een gesprek over dit onderwerp te voeren. Na dat gesprek werden er ideeën uitgewisseld over de (gezamenlijke) toekomst van de Raad van Kerken en MissieNederland. De jaarlijkse Week van Gebed is een voorbeeld van vruchtbare samenwerking tussen beide organisaties.

Toenadering gereformeerde stromingen

Een tweede ontmoeting vond plaats in het kader van de Nationale Synode. Samen met de voorzitter van de stuurgroep Nationale Synode, ds. Gerrit de Fijter, had ik een gesprek met twee vertegenwoordigers van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV). We hoorden de verhalen van de ontwikkelingen binnen de GKV. Het was wellicht een aantal jaren geleden ondenkbaar dat de GKV een nauwe verbinding met de Nederlands Gereformeerde Kerken zou krijgen en nu is dat wel een feit. De GKV wil de eenheid tussen de kerken bevorderen, omdat, zoals men dat aangaf: ‘het virus van de afscheiding’ op het protestantse erf een antigif behoeft.

No video selected.

Gerelateerde artikelen

About the Author

Albrecht Boerrigter

Albrecht Boerrigter

Albrecht Boerrigter woont is Ede en is lid van de baptistengemeente Ede Op Doortocht. Hij is voorganger geweest van de baptistengemeenten Stavoren en Goor. Sinds 2007 is hij als Algemeen Secretaris verbonden aan de Unie. Hij is o.a. verantwoordelijk voor de integratie van de verschillende taakvelden binnen de Unie, de verantwoording naar Unieraad en gemeenten en de positionering van de Unie in het nationale en internationale netwerk.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024