LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Gezonde gemeente

De gemeentescan "Gezonde gemeente" is een praktische werkwijze die gemeenten in de spiegel laat kijken. De scan gaat uit van 7 verschillende kenmerken voor een gezonde gemeente die in evenwicht zijn. Op een gemeenteavond kan deze scan uitgevoerd worden en gaat  u als gemeente samen in gesprek over hoe de verschillende kenmerken in uw gemeente gewaardeerd worden. U ontvangt hiervan een verslag wat we graag samen met u bespreken om te kijken wat nodig is om aan specifieke kenmerken meer aandacht te geven. Wilt u meer lezen over gemeentescan gezonde gemeente…klik hier. 

Gezonde Gemeente Map

De gezonde gemeente map is een map met verschillende materialen die goed te gebruiken zijn in gemeenten. De werkwijzen passen bij die kenmerken waar veel gemeenten in willen groeien. Namelijk: de blik naar buiten richten, op zoek zijn naar wat God wil en bezield zijn door geloof. Dit sluit aan op het jaarthema ‘Laat de vlam weer branden’. Aan de map hebben mensen uit (bijna) alle taakvelden meegewerkt. Wilt u meer lezen over gezonde gemeente map... klik hier. 

Aan de slag met de Gezonde Gemeente Map

Gemeenten kunnen na de gemeentescan of na uitleg vanuit het Gemeenteopbouwteam zelfstandig aan de slag met de Gezonde Gemeente Map. Ook kunnen wij begeleiding aanbieden om na de Gezonde Gemeente Scan met de aanbevelingen hieruit aan de slag te gaan.

Onderzoek Gemeenten op een gezonde weg

In de afgelopen jaren is in zeker 20 gemeenten de gemeentescan `Gezonde Gemeente` uitgevoerd. Deze gegevens zijn uitgewerkt in het onderzoek `Gemeenten op een gezonde weg`. Een artikel bij dit onderzoek kunt u hier lezen. Dit artikel is verschenen in de Nieuwsbrief van het Werkverband Kerkelijk Opbouwwerk, zomer 2010. Het complete onderzoeksverslag kunt u digitaal opvragen bij Ingeborg Janssen: (e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Literatuur

Vanuit de verschillende thema's van de Gezonde Gemeente Map zijn boeken en websites bij elkaar gezocht. U vindt deze hieronder per kenmerk uit de Gezonde Gemeente Map.

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024