LET OP: De informatie op deze website is mogelijk verouderd. Onze nieuwe website is te vinden op unie-abc.nl

Volgen- materialen voor jongeren en kinderen

Naast het themaboekje voor kringen zijn we vanuit ons team op zoek gegaan naar extra materiaal voor kinderen, tieners en jongeren, zodat gemeenten met jong & oud bezig kunnen gaan met het thema Volgen. Een uitwisseling tussen jong & oud kan dan ook inspirerend zijn. Hieronder vind je een aantal ideeën.

HGJB
Voor het thema Volgen heb ik mij vooral gericht op de HGJB. De methode biedt inhoudelijke kwaliteit, lijkt goed aan te sluiten bij de doelgroep en houdt rekening met het missionaire aspect van jongerenwerk. We hebben een thematische lijst voor elke leeftijdcategorie (kinderen, tieners en jongeren) met programma’s om uit te kiezen. Voor kinderen is er de serie programma’s over ‘Leven met God en het volgen van Jezus’. Zo kun je gericht de programma’s bestellen die passen bij het thema Volgen en de bestelling verder afhandelen met de HGJB. Over het materiaal van de HGJB is te lezen op hun website. Mail ons gerust voor advies op maat. Ook hebben we voorbeelden om een indruk te krijgen van de methodiek. 

JOP
JOP is de jongerenorganisatie van PKN en heeft ook veel te bieden op hun website. Je kunt daar gericht zoeken en veel van de programma’s zijn gratis verkrijgbaar. Voor het jaarthema kun je zoeken per leeftijd onder de zoekterm ‘Jezus volgen’.

Mocht je zelf nog iets hebben gevonden wat niet in de lijst staat, dan horen we dit graag, zodat we hier ook anderen mee van dienst kunnen zijn.

Ronald van den Oever, Coaching en advies jongerenwerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-21030 23
Tel. Seminarium:
020-210 30 24
E-mail: info@baptisten.nl

Snel bellen:

Dienstencentrum: 020-2103023
Seminarium: 020-2103024